Smart Industry Solutions: Geautomatiseerd coderen van snijwerk

December 20th 2017

Onze klant KuMaTech is inmiddels al bezig met de bestelling van hun tweede machine voor het automatisch herkennen en coderen van snijwerk.
Het idee voor de machine is ontstaan uit de eigen ervaring dat het soms een klus kan zijn om aangeleverd snijwerk juist te ontvangen.
De vraag “Kan dat niet anders?” werd bijna per omgaande omgezet in “Hoe kunnen we dit geautomatiseerd doen?” .

In de maanden daarna werd kennis verzameld en kreeg het plan vorm in het 3D tekenpakket. Een combinatie van bestaande technieken zou het automatisch herkennen van snijwerk direct kunnen combineren met het aanbrengen van de juiste identificatie.

Snijwerk coderenUiteindelijk bestaat het concept uit een black-box waar aan invoerzijde snijwerk en dxf’s worden ingevoerd en aan de uitvoerzijde rollen de herkende snijwerk delen -van hun codering voorzien- weer uit de machine.

Identificatie gebeurt op basis van een 3D visionsysteem, coderen van het snijwerk kan gebeuren door de aanwezige inkjet printer en/of geïntegreerde labelprinter.

Deze techniek schept duidelijkheid in uw productflow, zowel de producerende partij als de gebruiker hebben baat bij een goede identificatie van onderdelen. Tevens geeft de machinebesturing feedback aan uw MRP systeem, zodat eventuele manco’s of verschillen in aantal vroegtijdig opgemerkt worden.

Uiteraard werkt de techniek onverminderd bij automatisch afgebraamde snijwerkdelen.

 

Biedt deze stap richting Smart Industry u voordelen? Neem contact met ons op middels onderstaand formulier, u wordt binnen een werkdag beantwoord.

Application Request Form

  • Drop files here or