Vloerdelen direct droog uit compacte noestenvulmachine

March 26th 2017

Noestenvulmachine in CWR-X en CWR-uitvoering leverbaar.

Lees hieronder over de belangrijkste voordelen van deze Brabantse ontwikkeling.

Noestenvulmachine30% Kortere footprint, u bespaart eenmaal de planklengte

Snelle plankdoorvoer

Instelbaar detailniveau in gebruiksvriendelijke touchscreen

Accurate 3D scan van elke plank

Innovatieve vulmethode die zonder nadroogtijd kan

Uitgevoerde planken hoeven niet meer opgelat of omgestapeld te worden!

Ontwikkeling van de CWR: Carotte Wood Repair

Het Udenhoutse Carotte Engineering is de ontwikkeling gestart van een automatische noestenvulmachine, voor het opvullen van gaten en scheuren in (vloer-)planken.

Deze machines zullen in een aantal verschillende varianten op de markt komen, variërend van de CWR-X, een “éénkops” doorlopend systeem tot  de CWR-5000, de grootste  variant met een dwarstransportsysteem.

 

Productie maken met de CWR
Bij de CWR-modellen, de noestenvulmachine met dwarstransportsysteem worden de planken in de lengterichting ingevoerd in de machine, waarna deze in dwarsrichting weer uitgevoerd worden.
Deze opstelling heeft als voordeel dat de totale lengte van de complete installatie beperkt blijft (8 meter voor de CWR-3000, 10 meter voor de CWR-4000 en 12 meter voor de CWR-5000)

Capaciteit
Deze CWR-machines verwerken planken van maximaal 3, 4 of 5 meter lengte en kunnen naar wens met 2, 3 of 4 vulkoppen uitgevoerd worden.
De machines hebben allen een werkbreedte van 400 mm en de doorvoersnelheid bij het scannen ligt rond de 2 meter per seconde.
Uiteraard is de verwerkingstijd per strekkende meter plank afhankelijk van het aantal te vullen gaten en geconfigureerde vulkoppen.
Het grote voordeel van de CWR ten opzichte van de CWR-X is dat, parallel aan de plank in behandeling, de volgende plank reeds gescand wordt.

Vulproces
De planken worden tijdens de invoer volautomatisch gescand met een Beltech Trace®, een in-line 3D lasertriangulatie systeem. Van elk gat boven de ingestelde minimum afmeting wordt de positie en afmeting bepaald en deze informatie wordt aan de besturing van de noestenvulmachine doorgegeven.

Na de invoer verplaatst de plank in dwarsrichting om daar door de meervoudige koppen gevuld te worden.
De vulkop werkt als een soort mega-3D printer met het hotmelt-principe.
Hierbij wordt een vulmiddel van polyamide gesmolten en onder hoge druk in de gaten en scheuren geperst.
Door dit hotmelt-principe te gebruiken hebben de planken, na het vullen, geen droogtijd nodig en kunnen de planken direct op elkaar  gestapeld, of eventueel verder bewerkt worden.
Net als bij de 3D print filamenten zijn diverse kleuren en soorten hotmelts te verkrijgen.

Dit uitgekiend machine-ontwerp met high tech 3D machine vision (Beltech OEM-uitvoering) waarborgt een korte terugverdientijd.

Application Request Form

  • Drop files here or