Automatisch afbramen van staal voor optimale roestbescherming

January 17th 2017

Beltech Vision & Robwelding robotics maken automatisch afbramen een koud kunstje.

Het gebruik van staal in constructies is nog steeds de standaard.
Staal is sterk, goedkoop, makkelijk te bewerken en goed te lassen, maar heeft, met name in de buitenlucht last van corrosie.

De meestgebruikte corrosiewering is een verflaag die het kwetsbare staaloppervlak beschermt tegen invloeden die zuurstof en water, vaak geholpen zoor pekel en zout, op het metaal uitoefenen.
Gekeken naar de gevoeligste plek waar roest een kans krijgt op een geverfd onderdeel komt u steevast uit bij een scherpe kant.
Dit is logisch, want op scherpe kanten is de laklaag het dunst en daardoor is de bescherming minder robuust.scherpe kant staalplaat
Scherpe kanten komen praktisch altijd voor vanuit de meest gekende bewerkingsprocessen als knippen, ponsen en laser- of plasmasnijden.

 

Scherpe kanten verven: dat werkt niet
De verfproducent schrijft voor dat werkstukkanten een bepaalde mate van afwerking nodig hebben. In het ideale geval is de scherpe werkstukkant mooi en zonder overgang afgerond zodat de verflaag van perfecte dikte en consistentie is.verfhechting scherpe kant

Om op een ruw werkstuk dit resultaat te verkrijgen is het in de industrie al jarenlang de standaard om kanten af te bramen met slijpschijven of schuurbanden.
Ruw werk dus, waar de noeste arbeid van de arbeider de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt. En ondanks het belang van deze behandeling is het een allesbehalve prettige job met scherpe onderdelen, met vaak een flink gewicht, herrie van het slijpen en schuren en vrijkomend stof.
Bovendien is het resultaat van verschillende arbeiders nooit consistent, en daarmee wisselt dus ook de kwaliteit van het eindproduct -bijvoorbeeld uw boot of trailer- en dat wilt u doorgaans niet.

 

 

Tijd voor een oplossing anno 2017!
Dat dacht Robwelding ook en deelde zijn idee met Beltech. Het resultaat brengt het beste van beide partijen bij elkaar.
Robwelding brengt de markt- en productkennis in kaart en ontwierp een vernuftige tafel waarop stalen producten vrijhangend gefixeerd worden. Op deze manier zijn de boven- én ondercontour in één opspanning te bewerken.
Robwelding beschikt bovendien over de kennis en contacten om een robot met daaraan een automatische afbraammachine naar de verschillende contouren te sturen en deze stuk voor stuk na te bewerken.

De inbreng van Beltech in deze innovatie is een vision systeem wat het automatisch afbramen écht automatisch maakt. Het systeem neemt -automatisch- een 3D beeld in van de tafel welke gevuld is met willekeurig geplaatste werkstukken.

De software haalt vervolgens contour- en hoogte informatie uit de 3D-file en communiceert deze op een touchscreen aan de operator.
De operator kan nu kiezen om bepaalde lijnstukken te de-selecteren en vervolgens wordt de route gepland en naar de robot gestuurd.
Het mooie van dit 3D systeem is dat kromgetrokken of scheef geplaatste vlakken als zodanig worden doorgegeven aan de afbramer, maximale informatie dus zodat de robot de contour exact kent.

Veiligheid boven alles….
Ondanks de nauwkeurigheid van het visionsysteem en de precieze beweging van de robot is een extra veiligheid voorzien om een goed eindresultaat te borgen. De afbraammachine is voorzien van Force Control waardoor er geen toolbreuk of erger ontstaat in onvoorziene omstandigheden.

automatisch afbramen…. kwaliteit voor alles
Naast het gemak en de ergonomie welke de tafelopstelling voor automatisch afbramen met zich meebrengt is de geleverde kwaliteit.
Van de eerste plaat op maandagochtend tot de laatste op vrijdagmiddag, de afwerking is onberispelijk.
Omdat ook kwantiteit een rol speelt is het een prettige gedachte dat de machine doorwerkt aan bed 1 terwijl bed 2 beladen wordt, alles veilig uiteraard.

Blog reactie