High Tech NL opent steunpunt Twente in Enschede (persbericht)

October 21st 2015

PERSBERICHT

 

Twentse ondernemers sterker verbonden met landelijk ecosysteem

High Tech NL opent steunpunt Twente

 

Met Kennispark Twente en Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV zet High Tech NL op 9 december de volgende concrete stap in de onderlinge samenwerking. High Tech NL opent dan “steunpunt Twente” in Kennispark Twente te Enschede.

Dit past uitstekend bij de recent getekende Memorandum of Understanding van de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen met High Tech NL om te bekrachtigen dat zij gezamenlijk het hightech-ecosysteem in Nederland willen versterken ter bevordering van innovatie en groei in de sector. Het Kennispark Twente is als centrum voor innovatie voor Oost-Nederland de logische plek om deze samenwerking verder vorm te geven.

 

Willem Endhoven, directeur High Tech NL: “Wij werken landelijk, maar door ook daadwerkelijk structureel en fysiek in Twente aanwezig te zijn, kunnen we dit meer kracht bij zetten. Het biedt meer mogelijkheden voor Oost-Nederlandse hightechbedrijven en kennisinstellingen om verbonden te zijn met het landelijk hightechecosysteem. We halen de  ondernemers dichterbij en brengen ons landelijk netwerk naar hen toe. Wij gaan dit doen door zeer regelmatig fysiek in Twente aanwezig te zijn. We zullen een aantal van onze evenementen (ook) in Twente organiseren. En daarnaast zal High Tech NL ter plaatse vertegenwoordigd worden door Pieter Dillingh, directeur Kennispark Twente.”

 

Pieter Dillingh: “Voor bedrijven in Twente en de Achterhoek is het van belang aangesloten te zijn op de ontwikkeling van de topsector High Tech Systemen & Materialen. In dat domein is High Tech NL een belangrijke schakelpartij. Door de opening van het steunpunt bij Kennispark in de Gallery, kan de brugfunctie met High Tech NL mooi vervuld worden.”

 

Diane Pluimers, senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie bij Oost NV: “Onze ambitie om de afstand tussen Twente en de rest van de Nederlandse hightechindustrie kleiner te maken, wordt hiermee weer een stapje verder ingevuld. Het wordt nog laagdrempeliger voor bedrijven in Oost-Nederland om aan te sluiten bij een landelijk netwerk als High Tech NL.”

 

Endhoven: “Met John Blankendaal van Brainport Industries verkennen we de mogelijkheid om de coöperatie  ook op te nemen in het steunpunt. Daardoor wordt het steunpunt ook een platform voor de Brainport Industries bedrijven in Oost Nederland.”

 

Opening

Op 9 december organiseren Kennispark Twente en High Tech NL het eerste gezamenlijke event. Leden van High Tech NL (uit het hele land) en Oost-Nederlandse ondernemers komen die dag met elkaar in contact rondom een gezamenlijk programma over Smart Industry. Het steunpunt wordt dan officieel geopend, men krijgt een rondleiding passend binnen het thema Smart Industries en er wordt een interactieve sessie georganiseerd over de impact van Smart Industries, met keynote van Arnold Stokking (TNO). Uiteraard is aansluitend uitgebreid gelegenheid om te netwerken.

Voor leden van High Tech NL start de middag met een korte Algemene Ledenvergadering. Meer informatie en uitnodiging voor deze middag volgen nog, maar noteer alvast 9 december van 14 tot 19 uur bij Kennispark Twente.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Einde persbericht.

Eindhoven, 20 oktober 2015

 

Noot voor de redactie:

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Carlijn van den Berge, Communicatieadviseur High Tech NL via 088 – 555 43 33 of communicatie@hightechnl.nl of met Birgit Dijkstra, Kennispark Twente via 053 – 489 41 18.

 

 

Over High Tech NL

High Tech NL is dé branchevereniging van en voor innovatieve Nederlandse hightechbedrijven en -kennisinstellingen. High Tech NL zet zich in voor het collectieve belang van de sector, met een focus op langetermijninnovatie. Leden delen hun kennis, zoeken de samenwerking op en gebruiken het krachtige netwerk om succesvoller te innoveren. High Tech NL is o.a. aangesloten bij FME en Holland High Tech.

www.hightechnl.nl

 

Over Ontwikkelingsmaatschappij OOST NV

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV  ontwikkelt en begeleidt innovatieprojecten en helpt ze te financieren. Oost NV begeleidt internationale ondernemers naar Gelderland en Overijssel, vernieuwt bedrijvenparken en ICT-infrastructuur. PPM Oost, het participatiebedrijf van Oost NV, participeert in innovatieve bedrijven en beheert innovatiefondsen. Met hart voor de kenniseconomie van Oost-Nederland; sterk in Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Energie, Logistiek, de Creatieve en Maakindustrie. Oost NV werkt met 100 medewerkers vanuit Apeldoorn.

www.oostnv.nl

 

Over Kennispark Twente

De missie van de Stichting Kennispark Twente is om een ecosysteem te ontwikkelen voor innovatief ondernemen in heel Twente. Er wordt ingezet op drie zaken:

  • Ondersteuning voor innovatieve startups: van coachingsprogramma’s tot evenementen en financieringsvormen
  • Gezamenlijke innovatie: gezamenlijke initiatieven met MKB bedrijven, lokale industrie en kennisinstellingen
  • Aantrekkelijk vestigingsklimaat: het realiseren van de juiste fysieke omgeving voor kennisintensieve bedrijven en het aantrekken van nieuwe vestigingen naar Twente

De Stichting Kennispark Twente is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Twente, gemeente Enschede, Regio Twente, Provincie Overijssel en Saxion. Zij delen de missie om via Kennispark Twente 10.000 nieuwe, hoogwaardige arbeidsplaatsen te realiseren voor de regio en bij te dragen aan de regionale ontwikkeling.

www.kennispark.nl

 

Blijft u ook na vandaag graag op de hoogte, volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn, of keer terug naar het nieuwsoverzicht.